TravelKees

Met Corendon gratis skiën in Bulgarije

Skiën in Bulgarije. Kan dat daar dan? Ja wel hoor, en al heel lang. Jaren geleden, wie weet, misschien wel vóór 1990 gingen er elke winter Transavia vluchten naar Sofia vol met wintersporters om zich uit te leven op de hellingen van Pamporovo en Borovets. En nu, terwijl het hoogtepunt van het skiseizoen wel zo langzamerhand voorbij aan het gaan is en de lente lonkt, komt Corendon alvast met een voorproefje voor het winterseizoen 2015-2016 en introduceert de Bulgaarse wintersport met een uitnodiging om op kosten van de luchtvaartmaatschappij gratis een dagje te komen skiën. En het is voor iedereen, je hoeft je alleen maar op te geven en wachten tot je ingeloot wordt.

proefskiën bulgarije

Waar skiën in Bulgarije?

De Bulgaarse skihellingen van Borovets vind je in het Rila-gebergte, op een goed uur rijden ten zuiden van Sofia. Tussen zo’n 1350 en 2500 meter hoogte vind je hier 50 km aan pistes die met elkaar verbonden zijn door 14 liften.

Verder oostwaarts ligt Pamporovo met het skigebied op een hoogte van 1450 tot 1900 meter in het Rodopengebergte. 30 Kilometer pistes en 25 kilometer langlaufroutes liggen hier op je te wachten.

corendon

Weekje skiën in Bulgarije, wat kost dat?

Vanaf 15 maart kan kan je boeken voor het komende winterseizoen (2016-2016). Het voordeligste 8-daagse pakket bij Corendon wordt aangeboden voor 299 euro. En een pakket met skipas en huur van skimateriaal is er dan al voor 349 euro. Voor 50 euro kan je er dan nog 16 uur skiles bijboeken (4 dagen x 4 uur).

 

Is het proefskiën echt gratis?

proefskiën bulgarijeDe dag proefskiën is helemaal gratis en geheel verzorgd: vliegticket, transfer, skipas, skimateriaal, ontbijt, diner en après-ski party: alles is op kosten van Corendon. En je moet kunnen skiën, want er wordt wel van je verlangd dat je de Bulgaarse pistes aan een grondige test onderwerpt.

Waar zit het addertje?

Waarom doet Corendon dat allemaal toch voor niets? Krijg je niet alsnog een rekening? Nou daar hoef je niet voor te vrezen. Het is niet de eerste keer dat deze reisorganisatie door middel van een dergelijke gratis proefdag een nieuwe bestemming lanceert. Gambia en Eilat (Israël) gingen Bulgarije al voor. Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk publiciteit maar ook mond-op-mond reclame te genereren en reken maar dat het op de sociale media nog wel even nagalmt: 130 wintersporters die er gratis een dagje tussenuit zijn geweest.

proefskiën bulgarije

Hoe regel ik dat?

Het is vrij simpel: hier kan je je gegevens achterlaten en vind je alle aanvullende informatie. Doe dit uiterlijk op 9 maart voor de middag. Dan hoor je op 10 maart al of je bent ingeloot. Meer niet.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.