Er komen de laatste tijd weer steeds meer nieuwe luchtvaartmaatschappijen op Schiphol en daarmee wordt het aantal bestemmingen dat non-stop vanaf Schiphol bereikbaar is ook telkens weer uitgebreid. Sinds een jaar vliegt Air Canada nonstop naar Toronto en nu wordt deze zomer zelfs nog een groter vliegtuig ingezet op de nonstop vlucht van Amsterdam naar Toronto. En dit soort ontwikkelingen heeft natuurlijk altijd weer een gunstig effect op de ticketprijzen, dus heb je plannen voor Canada, blijf de prijzen de komende tijd maar even volgen.

In de zomer een dagelijkse vlucht

air canada nonstop

Op dit moment wordt er nog 5x per week naar Toronto gevlogen door Air Canada, maar vanaf 20 juni gebeurt dit weer dagelijks en dat houden ze vol tot 9 oktober, waarna voor het winterseizoen de frequentie weer terug gaat naar 4x per week. Er wordt vertrokken om 11h55 en de aankomst is lokale tijd 14h10.

De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A330-300 met 228 stoelen plus 37 Business Class lie-flat suites. De Economy Class kent een comfortabele stoelindeling van 2|4|2. Op de vluchten is veel gratis: je stoelreservering, de maaltijden en (alcoholische) drankjes en je mag 23kg bagage gratis meenemen. En in de business class is dat 2x 32 kg. Ga je skiën? Dan mag je ski -en snowboardmateriaal gratis mee aan boord.

air canada business class

Snel overstappen in Toronto naar de USA

canada usa

De nieuwe vlucht Amsterdam-Toronto biedt vele mogelijkheden om door te vliegen naar meer dan 110 bestemmingen in Noord-Amerika. Vlieg je via Toronto naar de USA dan passeer je al in Toronto de paspoortcontrole en douane voor de USA. Bagage hoeft niet te worden opgehaald tijdens de transfer, wat veel gemak en tijdswinst oplevert. De vlucht Toronto-USA wordt gezien als een binnenlandse
vlucht en bij aankomst in de USA hoef je niet meer door de douane.

Alle voordelen van Air Canada op een rij

  • Goede beenruimte (seat pitch 82-84cm)
  • Gratis stoelreservering bij boeking
  • Mogelijkheid tot boeken van nooduitgang of 1e rij tegen een kleine toeslag
  • Keuze uit verschillende maaltijden (alleen gratis op trans-Atlantische vluchten)
  • Gratis (alcoholische) dranken
  • Personal touch screenTV met meer dan 600 uren inflight entertainment
  • USB en stopcontact (110v) in iedere stoelrij
toronto canada

Toronto, gateway voor Oost-Canada en USA

Toronto is als bestemming niet alleen een levendige en hippe stad, maar biedt ook toegang tot een weids en groots achterland. Met spectaculaire natuur op twee uur rijden in zowel noordelijke als zuidelijke richting. Maak je een omtrekkende beweging om Lake Ontario naar het zuiden, dan kom je aan de grens met de USA bij de wereldberoemde Niagara Falls, waar de je watervallen aan zowel de Canadese als de Amerikaanse zijde kan bezichtigen.

Rijd je een uur of drie naar het noorden dan ligt het Algonquin Provincial Park aan je voeten voor dagenlang wandel -of kanotochten.

Update: eTA Canada

Sinds 15 maart 2016 is een elektronisch visum voor Canada verplicht. Alles over dit elektronisch reisdocument heb ik verwerkt in een speciaal artikel.

Vragen?     Laat een berichtje achter onder aan dit bericht.

niagara falls