Een bekende wet in vliegticketland zegt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je ticket. Er vanuit gaande dat de meeste vliegtickets tussen 11 en 9 maanden voor vertrek op de markt komen, zou dat dus betekenen dat je haast al weer moet boeken als je net terug bent van je (zomer)vakantie. Nu gaat die vlieger niet helemaal op. Luchtvaartmaatschappijen weten natuurlijk ook wanneer bij de consument de vakantiewens weer ‘top of mind’ is. En dat is (laten we de zomervakantie maar als voorbeeld nemen), traditioneel de maand januari. Dus zijn de aanbiedingen op dit moment niet van de lucht. Een korte rondleiding.

KLM werelddeal weken

vliegticket sale

Zo’n 3x per jaar doet KLM haar vliegtickets in de aanbieding tijdens de Werelddeal Weken. KLM heeft de meeste non-stop bestemmingen van alle maatschappijen die op Schiphol komen. Voorbeelden van tickets zijn Milaan voor 99 euro, New York voor 529 euro en Beijing voor 549 euro.  De Werelddeal Weken lopen af op 26 januari. Bijkomend voordeel is dat KLM als marktleider in Nederland de toon zet, waarna anderen volgen. Kijk maar…

Transavia sale

Tot 20 januari (maar wordt waarschijnlijk nog verlengd…) gooit Transavia haar tickets in de uitverkoop. Transavia is met name gericht op Europa, maar kent binnen ons continent een ongekend palet aan leuke bestemmingen, niet alleen vanaf Schiphol maar ook vanaf Rotterdam en Eindhoven kan je veel verrassende prijzen vinden. Maar let op: prijzen die Transavia communiceert zijn altijd enkele reizen! Waarmee je dus wel naar hartelust kan combineren. Zoals bijvoorbeeld een heenvlucht naar Venetië (voor 29 euro) en een retourvlucht vanaf Napels (ook voor 29 euro) of vanaf Nice (voor 39 euro). Huurauto erbij en je hebt een mooie opzet voor een onvergetelijke fly&drive.

vliegticket sale

TUI ticket sale

vliegticket sale

En dan kan TUI natuurlijk niet achterblijven want ook zij hebben de tickets nu met korting in de etalage staan. Absolute troef van TUI is de spiksplinternieuwe Boeing 787 “Dreamliner” wat je de nieuwste vliegervaring moet geven. Ik heb ‘t nog niet aan den lijve ondervonden, maar het moet een hele ervaring zijn. Er zijn er inmiddels 2 afgeleverd door Boeing en de derde staat voor dit voorjaar op stapel. Bestemmingen vooral rond de Middellandse Zee én de Antillen, maar ook Dubai bijvoorbeeld. Het is wel de enige maatschappij die geld vraagt voor online inchecken, terwijl je zou verwachten dat de passagier die de incheckbalies dit werk bespaart juist voordeliger uit zou moeten zijn.

Nieuwe routes

En dan zijn er ook nog een aantal nieuwe bestemmingen die nonstop vanaf Schiphol bereikbaar zijn geworden maar ook enkele nieuwe luchtvaartmaatschappijen die op onze nationale luchthaven zullen gaan vliegen. Een korte opsomming:

KLM opent met de Cityhopper in 2015 nieuwe routes op Belfast, Krakau (in Polen) en het Zuidfranse Montpellier. En al eerder aangekondigd was Edmonton in Canada.

Grote nieuwkomer dit jaar is Qatar Airways die daarmee de derde luchtvaartmaatschappij vanuit de Golfregio is die Schiphol aandoet. Net als Emirates (Dubai) en Etihad (Abu Dhabi) zal Qatar een grote reeks van bestemmingen in Azië, Afrika en Australië voordelig bereikbaar maken via Doha, de hoofdstad van Qatar. De start van Qatar Airways gaat gepaard met een mega ticket sale actie, dus heb je verre reisplannen, vergeet ze niet even te checken. Vandaag gezien: Bangkok voor 455 euro!

Nog niet definitief, maar zeker in de pen zit een directe aansluiting met Muscat, de hoofdstad van Oman, door Oman Air. Deze operatie is echter nog niet bevestigd.

TUI heeft onlangs aangekondigd met de Dreamliner voor het eerst dit jaar Toronto aan te gaan doen.

Meer weten? Tips voor goedkope tickets?   Simpel, stuur me een berichtje hier of hier, ook voor alleen info. Of kijk hier voor een overzicht van alle acties en om jouw beste deal te vinden.