Steeds meer landen hebben het (elektronische) visum uitgevonden als extra bron van inkomsten. Ook Egypte biedt sinds kort de mogelijkheid voor het aanvragen van je visum voordat je afreist. Maar het visum voor Egypte is ook nog steeds op de luchthaven te verkrijgen. Beide methodes hebben zo hun voor -en nadelen. Op mijn reizen naar Egypte heb ik mijn visum op diverse manieren geregeld, dus hopelijk heb je wat aan mijn tips over het visum dat je nodig hebt voor Egypte.

Laatste update: 12 november 2022

Geschatte leestijd: 6 minuten


Visum Egypte op de luchthaven

Een visa on arrival is het oude systeem dat nog steeds werkt. In de toekomst zal het echter de bedoeling zijn dat iedereen vooraf, via het internet zijn eigen visum regelt. Daarover meer verderop.

Het principe van een visa on arrival is vrij simpel: je gaat naar een van de wisselloketten van een of meerdere banken die op de luchthaven aanwezig zijn.

Hier betaal je de fee voor het visum. Dat is momenteel $25 USD in cash. Kom dus ook niet met euro’s of ander valuta aan. Dollars is het enige geld dat ze willen hebben. Verwacht ook geen wisselgeld als je niet het exacte bedrag hebt. Credit cards worden niet geaccepteerd.

Dit visum is geldig voor 30 dagen.

Je plakt de sticker op een blanco pagina in je paspoort en vervolgens loop je door naar de immigratie waar je in de rij gaat staan. Dezelfde rij waarin de reizigers staan die reeds online een visum hebben geregeld. Hoe je aan zo’n visum komt lees je hieronder.


kameel bij piramides
Bij de piramides van Gizeh staan kamelen klaar voor een ritje.

Visum Egypte voor vertrek aanvragen

Naar verwachting zal het visa on arrival na verloop van tijd helemaal worden vervangen door het e-visum.

Maar heb je in de tussentijd geen zin om na je vlucht nog apart in de rij te staan om een visumsticker te kopen en/of heb je geen gepast geld in Amerikaanse dollars daarvoor? Regel dan vooraf een e-visum via het internet. Dat kan je op drie manieren doen. Ik leg ze hieronder alle drie voor je uit.

1. Visum via je reisorganisatie

Heb je een pakketreis naar de Rode Zee geboekt, dan kennen sommige reisorganisaties de optie om het visum vooraf te regelen. Je betaalt dan bovenop je reissom een bedrag voor het Egyptische visum. Bij je reisbescheiden zit een voucher, welke je op de luchthaven kan inwisselen bij de lokale agent voor het visum in je paspoort. Een prima optie, waarbij je geen dollars hoeft te wisselen.

egypte met kinderen

2. E-visum via de e-Visa Portal

Via de e-Visa Portal kan je je eigen e-visum aanvragen. Je kan dan kiezen voor een Single Entry Visum voor $25 USD of een Multiple Entry Visum voor $60 USD wanneer je meerdere keren het land in en uit wilt binnen de geldigheid van het visum. Het visum is geldig voor drie maanden. Dat wil zeggen, dat je binnen drie maanden na afgifte het land moet zijn in -en uitgereisd. Per binnenkomst mag je nog steeds maximaal 30 dagen verblijven.Ik heb deze methode zelf uitgeprobeerd maar het lukte mij niet de betaling, die via je credit card verloopt, goed te doen. Ik probeerde het meerdere keren, maar het lukte mij niet om de transactie met de creditcard te doen. Van meer mensen heb ik vernomen dat deze verbinding nog problematisch is. Een ander nadeel van deze methode is, dat je een creditcardbetaling via het internet moet doen. Dat vindt niet iedereen een veilig idee. Is het visum voor Egypte bij jou wel gelukt via deze site? Laat een bericht hieronder achter met jouw ervaringen.

Voordeel is dat, áls het je lukt het formulier goed in te vullen én de betaling te doen, dit de goedkoopste methode is. Je betaalt gewoon het netto visumbedrag van 25 of 60 dollar and that’s it. Nadat je alles hebt ingevuld en de betaling hebt gedaan, ontvang je via de mail binnen enkele dagen tot een week een pdf met daarop je visum. Dit print je uit en neem je mee op reis.


piramides, zonsondergang
Piramides bij zonsondergang

Overige voorwaarden voor het e-visum voor Egypte

Iedereen die naar Egypte reist dient over een paspoort te beschikken dat nog minimaal zes maanden geldig is na aankomst in Egypte. De aanvraagprocedure kan tot zeven dagen in beslag nemen, dus begin er op tijd aan. Heb je een last minute geboekt naar Egypte? Riskeer dan niet dat je het e-visum niet op tijd ontvangt, en ga voor een visa on arrival.


egypte met kinderen

Geen visum voor Sharm-el-Sheikh

Als je met een rechtstreekse (charter)vlucht naar Sharm-el-Sheikh reist je hele vakantie in Sharm-el-Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba verblijft, kan je bij aankomst op de luchthaven een Sinaï-only visum krijgen. Dit visum is gratis en hoef je ook niet vooraf te regelen via het internet. Op dit visum kan je maximaal 15 dagen verblijven. En houd er dan wel rekening mee, dat wanneer je een excursie boekt naar bijvoorbeeld Cairo, je alsnog een Egyptisch visum nodig hebt.Ik regel je visum zonder bemiddelingskosten

Je visum voor India zonder bemiddelingskosten regelen? Als je je vakantiereis naar India bij mijn reisbureau boekt, dan valt het regelen van je visum onder de extra service die ik bij de boeking verleen. Je betaalt alleen de netto visumkosten.koraal, vis, rode zee
Rode Zee