TravelKees

10 Onomstotelijke voordelen van het reisbureau

voordelen reisbureau

Zeg eens eerlijk, van idee tot uitvoering, hoe lang ben je tegenwoordig bezig je eigen vakantie te organiseren? Hoe veel tijd besteed je aan zoeken, vergelijken en voorbereiden? Steeds meer mensen laten deze klus weer over aan hun reisbureau.

 

Eindeloze telefoongesprekken

Als je van voor pak ‘m beet 1982 bent, dan weet je nog wel hoe het eraan toe ging in een reisbureau: de stapels reisgidsen, vuistdikke naslagwerken en eindeloze telefoongesprekken die erbij te pas kwamen. Om maar niet te spreken van de lange wachttijden in het reisbureau.

 

Vintage

In 1995 telde Nederland zo’n 2500 reisbureaus. Dat aantal is inmiddels meer dan gehalveerd. Overbodig geworden omdat vliegtickets, hotels en pakketreizen eenvoudig boekbaar op het internet staan. Het reisbureau is daarmee helemaal overbodig geworden en zelfs behoorlijk vintage. Of toch niet?

 

Verhoog je eigen productiviteit en zet het reisbureau voor je aan de slag te terwijl je werkt.

10 Eigentijdse redenen voor het reisbureau

Het tegendeel is waar. Er is een hele nieuwe groep mensen die hun vakanties weer laten regelen door de mensen van het reisbureau. En daar hebben zij uitstekende redenen voor. Ik noem er hier tien, maar ik zou er zo nog twintig extra kunnen opnoemen.

1.Het reisbureau heeft een totaaloverzicht van de mogelijkheden. Ze doen dagelijks niet anders dan mensen de weg wijzen door de ontelbare vakantiemogelijkheden op het internet. Het reisbureau filtert en geeft je enkele persoonlijke reisvoorstellen op een presenteerblaadje.

2. Je reisspecialist kent het verhaal achter de aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn. Hij zal je wijzen op de addertjes onder het gras, zodat je de aanbieding goed op waarde kan schatten.

3. Het maximale uit je reis halen: dat kan alleen je reisbureau. Tips voor niet te missen excursies, leuke restaurantjes of slimme routes maken je vakantie compleet.

4. Reisadvocaat, dat is je reisspecialist ook. Je ligt ondanks een goede voorbereiding toch overhoop met de luchtvaartmaatschappij, hotelier of met de verzekering? Het reisbureau springt voor je in de bres.

voordelen reisbureau

GoodBookers in Haarlem – met centraal een grote leestafel en honderden meters aan gidsen.

5. Het reisbureau neemt je werk uit handen, veel werk. Zoals ik dit stuk al begon: heb je weleens opgeteld hoeveel uren je besteed hebt aan het bij elkaar zoeken van die vakantie? Verhoog je eigen productiviteit ook en zet je eigen reisspecialist voor je aan de slag terwijl je zelf werkt.

6. Kennis uit het veld: je reisadviseur is zelf een ervaren reiziger, hij komt overal en verzamelt overal informatie die hij later weer met je kan delen: routes, bestemmingen, hotels, lokale tips, you name it.

7. Waar is het veilig om te reizen? Waar moet je wegblijven? Het reisbureau kent de hot spots in de wereld. Maar men kan je ook geruststellen als je twijfelt over een bestemming. Want het reisbureau beschikt over waardevolle ervaringen van mensen die recent van jouw bestemming teruggekeerd zijn.

8. Ontzorgen. Je reisbureau denkt vooruit aan de details die je vooraf moet regelen. Zodat je er niet op Schiphol achter komt dat je een visum nodig had voor Kaapverdië . En je niet alsnog stress krijgt terwijl je je juist hoort te ontspannen.

voordelen reisbureau

D-reizen in Apeldoorn. De gidsen zijn verdwenen en alle informatie komt uit beeldschermen.

 

9. Organisatie. Ook nadat je reis is geboekt is er nog veel te doen. Alles (op tijd!) betalen, communicatie met de bestemming, reisdocumenten tijdig opleveren, de visabepalingen natrekken, mogelijke vaccinaties checken, het in elkaar zetten van het reisschema, tussentijdse vluchtwijzigingen oppakken en hierop acteren (vlucht is een uur eerder, dan ook de taxi een uur eerder bestellen) en had een van je reisgenoten niet een glutenvrij dieet? Gereserveerde stoelen in het vliegtuig, extra bagage bijboeken, begeleiding op de luchthavens voor de oudere reizigers.

10. Boekhouder. Je reisbureau kan budgetteren als geen ander. Als de reis te duur is zal hij hem nooit aan je verkopen. Dat snapt hij zelf ook wel. Heb je dus een bepaald bedrag gespaard? Deel het met je reisbureau en je krijgt een voorstel dat binnen de perken blijft. Mission impossible? Dan keert hij het om en krijg je een voorstel voor wat je wel met je beschikbare budget kan doen.

Twijfel je nog steeds? Loop dan eens lukraak een reisbureau binnen en stel gewoon een paar vragen. Daag ze maar uit.

 

Gilde

Het is waar dat heel veel reisbureaus van vroeger nu niet meer bestaan. De reden is eenvoudig: het internet heeft de simpelste handelingen wel overgenomen. De point-to-point vliegtickets, weekendjes weg en eenvoudige pakketreisjes. De klussen die blijven liggen zijn best wel taai. Echt iets voor de cracks. Vakidioten die zijn blijven hangen in de betere reisbureaus. Die hebben de omarming van het internet door onze maatschappij overleefd. Bij dit gilde is je vakantie in goede handen.

Een gedachte aan “10 Onomstotelijke voordelen van het reisbureau

  1. Pingback: Grand Canyon: de triomftocht van de Coloradorivier - TravelKees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.