Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar bij mij komt het eerste lentegevoel al omhoog als ik in de supermarkt de eerste chocolade paaseitjes zie liggen (dit in tegenstelling tot de eerste pepernoten in september). Een ander teken van de prille lente, hoewel nog meer dan een maand weg, is het vieren van Valentijnsdag. En ik vind dat bij Valentijnsdag ook wel een reisje hoort.

Een jaar geleden schreef ik deze blog over wat je allemaal wel niet kan doen met je lief op Valentijnsdag. Daar staan wat dingetjes waar je misschien zelf niet op was gekomen. Maar ook met een ‘simpele’ city trip naar Parijs kan je goed scoren bij je echtgenote, maîtresse of verkering. Vandaag 3 leuke hotelletjes avec krakend bed…

TRAVELDEAL: PARIJS

Hotel Merryl**  -de voordeligste

Nee, al te ver lopen vanaf het station is het niet en het straatje is ook niet het meest romantische straatje van Parijs, ingeklemd tussen het emplacement van Gare du Nord en Gare de l’Est. Maar cheap is het wel, echt heel goed te doen met een studentenbudget. De aanbieding op dit moment is aankomen op 14 februari voor 2 overnachtingen voor slechts 49 euro per persoon en dat is zelfs met ontbijt (un très petit dejeuner, dat dan weer wel…)

parijs valentijnsdag
parijs valentijnsdag

Timhotel Montmartre**  -de meest romantische

Als je aan komt lopen, vind je het al helemaal leuk: midden in Montmartre, autovrij pleintje, boompjes, bankje, helemaal Parijs! Nou ja, van binnen is het gewoon weer een hotelletje met kleine kamertjes, echt bedoeld om niet de hele dag te bivakkeren. Hoewel, met je valentijn… Afijn, de ramen kunnen er open en als je geluk hebt is er nog een mooie blik op de Sacre Coeur. De prijs met Valentijnsdag is extra laag: 99 euro per persoon voor 2 nachten met ontbijt.

parijs valentijnsdag
parijs valentijnsdag

Mercure Terminus Nord*** – de makkelijkste

Je loopt het Gare du Nord uit, je steekt de straat over en je bent er al. Verdwalen is onmogelijk. Dit begint al meer iets op een echt hotel te lijken met een sfeervolle lobby, de wat ruimere kamers en midden in het kloppende hart van de stad. En zo’n beetje alle metrolijnen komen langs Gare du Nord, dus vanaf hier ligt de stad letterlijk aan je voeten. De Valentijnsaanbieding van Mercure Terminus Nord is 103 euro per persoon voor 2 overnachtingen met ontbijt.

parijs valentijnsdag
parijs valentijnsdag
parijs valentijnsdag