Vandaag vond ik deze aanbieding van een strategisch gelegen camping in Toscane, op korte afstand van Florence maar ook niet ver van een fraaie stadjes: Siena, Arezzo en San Gimignano liggen allemaal binnen bereik. In de meivakantie is het weer hier al prima en zijn de avonden al lekker lang. Dus: buiten zitten voor je stacaravan, pastaatje, wijntje, helemaal Italia!

TRAVELDEAL:  TOSCANE

DE FACTS

Reisperiode    verblijf van 2 tot en met 9 mei

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

Reisafstand   vanaf Utrecht met de auto ca. 1380 km

Vervoer    Meest praktisch is met de auto, maar ook vliegen naar Florence, Pisa of Bologna en verder met een huurauto. Lekker snel…

Je accommodatie  Norcenni Girasole Club  De camping ligt in Figline Valdarno, op 2,5 km van het station. Met de trein ben je binnen een half uur in Florence. De camping is zeer geschikt voor een gezinsvakantie met zowel jongere als oudere kinderen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, er zijn zwembaden en vele sportmogelijkheden.

camping Toscane TravelDeal
camping Toscane TravelDeal

Verzorging    logies

Min. deelname    2 volwassenen en 2 kinderen

Weersverwachting    23° Celsius

Prijs    € 244  per week, voor een stacaravan bij bezetting door 4 personen. Er geldt een kleine toeslag voor de 5e en 6e persoon.

toscane traveldeal

Op excursie?
Zoals hierboven al benoemd zeer veel mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Kunststeden als Florence en Siena liggen om de hoek. Maar ook de heerlijke Chiantistreek met haar wijnproeverijen is binnen handbereik. Rijd naar Greve in Chianti, strijk neer op een terrasje in het centrum en observeer het Toscaanse leven.

Tips van TravelKees:

toscane, TravelDeal

Florence kan je het best per trein bezoeken vanaf hier. Parkeer je auto bij het station van Vigline Valdarno en koop een retourtje. Het bespaart je flink wat gedoe met het zoeken naar een parkeerplaats in Florence en je komt direct in het centrum aan.

toscane TravelDeal
Arezzo

Breng een bezoek aan een wat minder bekend Toscaans stadje: Arezzo. En als je op het plein staat en je krijgt een déjà vu dan kan dat kloppen: hier is de film La Vita E Bella voor een belangrijk deel gedraaid. Op verschillende plaatsen in de stad word je hierover geïnformeerd via informatieborden met o.a. foto’s uit de film. 

Wat is jouw geheime tip voor het mooiste stadje in Toscane?

toscane traveldeal