Een stedentrip Madrid is een van de snelst groeiende trends van het moment. Je zal zien dat de stad totaal niet onder hoeft te doen voor Barcelona. Er is een hele selectie aan musea, grootse pleinen en avenues en voor ’s avonds een nachtleven dat recht doet aan de Spaanse hoofdstad. Vooral in het voorjaar of najaar zijn de temperaturen lekker zacht, helemaal prima voor een stedenreis. Een weekend Madrid is zo geboekt. Als je verder leest, weet je hoe.

Estimated reading time: 5 minuten

Laatste update: 24 december 2022


Stedentrip Madrid: de facts

Beste reistijd: mei en juni, september en oktober. Omdat: temperaturen tussen de 21 en 28 graden. Dus niet te heet en niet te koud.

Wanneer boeken?  de beste prijzen vind je vanaf 3 maanden voor vertrek. Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe duurder. Want, hoe voller het vliegtuig, hoe duurder.

Beste reisgids voor stedentrip Madrid:  


Reistijd en tickets naar Madrid

Voor de vliegreis naar Madrid ben je ongeveer 2,5 uur kwijt. Je kan rechtstreeks vliegen met o.a. Air Europa, KLM en Vueling. Goedkope tickets naar Madrid kan je het beste al een paar maanden van te voren boeken.


Voordelige stedentrip Madrid

Voor minder dan 200 euro kan je al 3 dagen Madrid boeken. Als je het niet belangrijk vindt om hartje centrum te verblijven en vanaf bijvoorbeeld Charleroi te vertrekken, dan kan je echt heel goedkoop reizen.

bernabeu voetbalstadion, real madrid, stedentrip madrid
Het bijwonen van een voetbalwedstrijd is altijd een goede reden om naar Madrid te gaan.

Hotel in Madrid

Een voorbeeld van een hotel dat veel wordt gebruikt voor een goedkope stedentrip Madrid en wat toch mooi centraal ligt, is Hotel Petit Palace Mayor Plaza. Het ligt vlakbij het Plaza Mayor. Modern ingerichte kamers voorzien van de nieuwste snufjes zoals een flatscreen tv, hydromassagedouche en computeraansluiting.

Hotel Petit Palace Mayor Plaza (Madrid) 01

Vind hier een voordelig weekend Madrid

Op zoek naar een package deal? Check dan onderstaande reisorganisaties die citytrips naar Madrid hebben:

  1. TUI
  2. De Jong Intra
  3. Stedentrips.nl


koninklijk paleis madrid, stedentrip madrid

Dingen om te doen op je stedentrip in Madrid

Alles wat je in Madrid zou willen doen vind je in één handig overzicht hieronder. Van theaterkaartjes tot stadswandelingen en tickets voor voetbalwedstrijden.


Tips van TravelKees:

Heb je heel Madrid al gezien of al vaker in Madrid geweest? Ga dan eens een dag met de trein naar één van de bezienswaardige provinciesteden rondom Madrid. Om ze allemaal te bezoeken heb je wel meer dan een week nodig. Wat dacht je van Toledo, Aranjuez, of Salamanca, om er zo maar eens een paar te noemen? ’s Ochtends op tijd met de trein weg en ’s avonds weer terug.


Op slechts een half uur per trein vanuit Madrid vind je de UNESCO stad Toledo

Vervoer van en naar de luchthaven. Bij geen enkele pakketreis naar Madrid zit je vervoer naar de stad vanaf de luchthaven al inbegrepen. Daarvoor ben je aangewezen op het openbaar vervoer of je moet zien een taxi te regelen die je voor een onbekend bedrag naar je hotel brengt. Wil je vooraf weten waar je aan toe bent en geen tijd verspillen op de luchthaven boek dan een transfer van de luchthaven naar je hotel vooraf.


Spanje autohuur
Booking.com