Sicilië vind ik echt een bestemming voor alle seizoenen. In de zomer prima voor een strandvakantie, in voor -en najaar meer geschikt voor een stedentrip of fly&drive vakantie. En in Sicilië begint het voorjaar al vroeg. Het is er nu 15°C en over een maand, waneer deze reis vertrekt, komt de 18°C al binnen bereik. Ideaal klimaatje dus om er lekker op uit te trekken en te ontdekken welke geheimen dit eiland allemaal voor je verbergt. Bezoek antieke steden, Romeinse villa’s met mozaïeken, Griekse tempels, bestijg de spectaculaire Etna, lunch lekker buiten op een terrasje en volg de ‘Godfather’ route door het eindeloze achterland. Omdat het nog wel geen echt strandweer zal zijn, heb ik gekozen voor een rustieke albergo in het middeleeuwse centrum van Castiglione di Sicilia.

TRAVELDEAL:  SICILIË

DE FACTS

Wanneer boeken?  zo lang de voorraad strekt, prijs kan in de tussentijd stijgen

Vertrekdatum    27 februari en 6 maart

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

Vliegticket   Eindhoven – Catania met Ryanair

Bagage   Handbagage mag gratis mee (tot 10kg), ruimbagage kan je direct bij reservering bijboeken

sicilië

Verzorging    logies en ontbijt

Transfer    kan je bij boeking apart bijboeken, maar beter: huur een auto!

Je accommodatie    Albergo Diffuso Borgo Santa Caterina in het centrum van Castiglione di Sicilia aan de voet van de Etna. De albergo is gevestigd in een middeleeuws pand, met een rustiek Sicilaans interieur.

Min. deelname    2 personen

sicilië

Weersverwachting     17° Celsius

Prijs    € 150  per persoon

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Eindhoven – Catania en v.v. per Ryanair
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
  • 7 Overnachtingen met Siciliaans ontbijt
  • Vervoer van handbagage (10kg)
sicilië

Op excursie?

Zoals al aangegeven, het meeste haal je uit een reis naar Sicilië met een huurauto. Het eiland heeft enorm veel bezienswaardigheden, die niet allemaal met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Alleen langs de kust rijden regelmatig treinen, maar landinwaarts wordt vervoer al snel een probleem. Duur? Als je €89 voor een hele week inclusief alle verzekeringen duur vindt…


Tips van TravelKees:

sicilië
sicilië

Rijd via Taormina langs de kust naar het noorden en pak bij Santa Teresa di Riva de SP19 landinwaarts, waar je al klimmend in het plaatsje Savoca aankomt. En als je een déjà vu krijgt, dan kan dat kloppen, want het is de filmlocaties van de beroemde scène uit deel 1 van The Godfather, waar de jonge Michael Corleone bij de uitbater van het café om de hand van zijn dochter vraagt. Het plaatsje ademt nog steeds de rustige sfeer uit de film en je kan er ook heerlijk wandelen, onder andere naar het kerkje waar Michael’s huwelijk ingezegend werd.

sicilië