Het Gardameer is echt zo’n plek waar voor echt iedereen wel wat te halen valt. Het is niet alleen een heerlijke bestemming op zich zelf, maar wie een actieve vakantie wil en van afwisseling houdt vindt hier alle ingrediënten daarvoor. Want op korte afstand vind je niet alleen Venetië, Verona en de andere kunststeden van de Po-vlakte, maar ook winkelmetropool Milaan, kan je bergritten door de Dolomieten maken of gewoon een boottocht over het schitterende Gardameer zelf en aanleggen in Mediterrane stadjes als Limone of Maderno. Vanaf april begint het toeristen-seizoen en gaan alle campings open. Waarom niet in de meivakantie buiten de files om op naar Italië en een weekje ‘proefkamperen’ in een comfortabele bungalowtent op een populaire camping?

TRAVELDEAL:  GARDAMEER

DE FACTS

Reisperiode    verblijf van 2 tot en met 9 mei

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

Reisafstand   vanaf Utrecht met de auto ca. 1140 km

Vervoer    Meest praktisch is met de auto, maar ook vliegen naar Verona, Venetië of Milaan en verder met een huurauto. Lekker snel…

Je accommodatie  Camping Cisano en San Vito is een uitgestrekte camping met diverse zwembaden en recreatievoorzieningen. De camping ligt in het zuidoostelijk deel direct aan het Gardameer. Je verblijft in een bungalowtent, maar je kunt upgraden naar een stacaravan.

gardameer
camping gardameer

Verzorging    logies

Min. deelname    2 volwassenen en 2 kinderen

Weersverwachting    21° Celsius

Prijs    € 124  per week, voor een 6-persoonsbungalowtent bij bezetting door 4 personen. Er geldt een kleine toeslag voor de 5e en 6e persoon.

Extra mogelijkheden  upgrade naar een stacaravan voor € 66

gardameer
verona
Verona

Op excursie?
Zoals ik in de inleiding al aangaf, er zijn zeer gevarieerde mogelijkheden om uitstapjes en excursies te maken. Dat kan al beginnen rond het Gardameer zelf met een rondrit of een boottocht naar leuke plaatsjes. Ik zou hier zo een maand kunnen zitten en dan elke dag iets anders doen.

lago di ledro
Ledromeer

Tip van TravelKees

Een mooie rit noordwaarts langs de oostelijke oever van het Gardameer brengt je via Malcesine en Torbole in Riva aan de noordpunt van het meer. Neem van daar uit de weg omhoog de bergen in en binnen 20 minuten sta je aan de oevers van een ander meer: het Lago di Ledro. En ineens bevind je je in een heel andere (berg)wereld. Het is een meertje waar je in een uur om heen loopt met prachtige uitzichten, frisse lucht en fraaie wandelroutes verder de bergen in. Ook op deze tocht ervaar je de enorme afwisseling die deze omgeving te bieden heeft.

gardameer
Sirmione

Boekingskosten    eenmalig €35,-  per boeking

Wat is jouw favoriete plek aan het Gardameer?