Het Ballkanland Macedonië is weer helemaal terug van weggeweest. Vijfentwintig jaar geleden, nog als onderdeel van Joegoslavië, gingen er al charters vol toeristen naar het Meer van Ohrid dat destijds een zeer voordelige vakantiebestemming was. Wat dat betreft is er nog niet veel veranderd, want de prijzen zijn er onverminderd laag. Wel is er een hele nieuwe groep eigentijdse accommodaties bijgekomen. Tijd dus voor een (hernieuwde) kennismaking met Macedonië.

TRAVELDEAL:  MACEDONIË

DE FACTS

Wanneer boeken?  wie boekt de laatst beschikbare kamer voor deze prijs?

Vertrekdatum    24 juni

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

macedonie traveldeal

Vliegticket   Schiphol – Ohrid v.v. met een Boeing 737 van ArkeFly

Bagage   Handbagage mag gratis mee (tot 10kg), ruimbagage kan je direct bij reservering bijboeken

macedonie traveldeal

Verzorging    logies en ontbijt

Transfer    inbegrepen

Je accommodatie:    Basoski Hotel   Een kleinschalig hotel (8 kamers en één appartement) in het rustige plaatsje Pestani op slechts 100 meter van het Meer van Ohrid. En op 200 meter vind je het sfeervolle kleine centrum van dit vakantieplaatsje in opkomst. Geniet van de rust en de persoonlijke aandacht van Darko, de eigenaar van het hotel.

macedonie traveldeal
macedonie traveldeal

Min. deelname    2 personen

Weersverwachting     25° Celsius

Prijs    € 194  per persoon

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Amsterdam – Ohrid en v.v. per ArkeFly
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
  • 7 Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Ontbijt
  • Transfers van en naar de luchthaven van Ohrid
  • Vervoer van handbagage (10kg)
macedonie traveldeal

Tips van TravelKees

Op ongeveer 7 km ten zuiden van Pestani vind je het volgende onontdekte plaatsje aan het meer, Trpejca. Eén van de meest schilderachtige dorpjes van Macedonië. Zeker de moeite van de korte taxirit waard, maar je kan natuurlijk ook een huurauto nemen om zo je eigen excursies te regelen. Een rit rond het Meer van Ohrid brengt je ook in Albanië, dus als je nog stempels in je paspoort spaart, go for it. (En zelfs de grens met Griekenland is niet al te ver weg).

macedonie traveldeal

Duikers kunnen op zoek gaan naar een oud dorp dat eeuwen geleden door het meer werd overspoeld en wijnliefhebbers kunnen door het achterland een ware wijntocht maken langs proeverijen bij de vele wijngaarden in Macedonië.

Zoek je meer afleiding dan is Ohrid, de grootste toeristenplaats van Macedonië, niet ver weg, met een ruime keuze uit winkels, restaurants en terrassen.