Een luxe stacaravan op een vijfsterren camping in Zuid-Frankrijk die je in het hoogseizoen niet voor onder de 1300 euro per week huurt, krijg je in de meivakantie voor slechts een fractie van dat bedrag. En dat terwijl de zelfde zon misschien iets minder onbarmhartig schijnt, maar goed genoeg om er flink dorst van te krijgen. De traveldeal die ik vandaag tegenkwam illustreert dat nog eens goed. En dan: de Languedoc is gewoon een heerlijke streek met bruisende steden, uitgestrekte wijnvelden en een keuken om van te houden. I’m on my way!

TRAVELDEAL:  LANGUEDOC

DE FACTS

Wanneer boeken?   er staan nog wel wat stacaravans leeg, maar deze prijs is slechts tijdelijk

Reisperiode    aankomst tussen 25 april en 9 mei

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

Reisafstand   vanaf Utrecht met de auto ca. 1340 km

Vervoer    Je kan de auto pakken, maar je kan ook met het vliegtuig naar Perpignan of Montpellier vliegen en verder met een huurauto. En omdat je geld overhoudt met deze aanbieding, kan je dat weer in een relaxte reis er naar toe steken.

languedoc traveldeal

Je accommodatie  Camping La Sirene  is een vijfsterren camping in het gezellige Argeles-sur-Mer zo goed als aan de voet van de Pyreneeën. Op de camping is van alles te doen, je bent de kinderen de hele dag kwijt want die kunnen zelf overal heen. Voor het bedrag van 214 euro kan je nu kiezen tussen de wat kleinere 3-kamer stacaravan of de grotere 4-kamer stacaravan. Beide zijn geschikt voor maximaal 6 personen.

languedoc traveldeal
languedoc traveldeal

Verzorging    logies

Min. deelname    2 volwassenen en 2 kinderen

Weersverwachting    21° Celsius

Prijs    € 214  per week, voor een stacaravan bij bezetting tot 4 personen. 

languedoc traveldeal
languedoc traveldeal

Op excursie?
Argelès is de laatste badplaats van enige betekenis voor de Spaanse grens. Een kort autoritje brengt je in Perpignan, de dichtstbijzijnde grotere stad. Maar echt een omrit waard is de middeleeuwse stad Carcassonne, met haar vrijwel nog geheel intact zijnde stadsmuren en stadspoorten.

Tip van TravelKees:

languedoc traveldeal

Tussen Perpignan en Carcassonne vind je het Pays Cathare, oftewel de Katharenstreek. De Katharen leefden vooral in deze streek rond de 12e en 13e eeuw en bestond uit een groep christenen die een mystieke uitleg gaven aan de bijbelverhalen. De groep werd vervolgd en min of meer weggevaagd door de Rooms Katholieke kerk. Wat er nu rest is een hele bende ruïnes van voormalige katharenburchten in deze streken. In deze streek kan je een prachtige route rijden van de ene katharenburcht naar de andere.