Aan de overkant van de Adriatische Zee, gezien vanuit Venetië, vind je een schiereiland met een prachtige ruige kustlijn, pittoreske Mediterrane stadjes met historische centra en een groen binnenland met onverwachte verrassingen. Voor een week is Istrië wat mij betreft net even te ver met de auto, vandaar dat deze aanbieding inclusief vliegticket zo’n mooie deal is. En wil je alsnog er op uit trekken, dan regel je gewoon een huurauto. Met zo’n reissom moet er nog wel budget over zijn dacht ik zo.

TRAVELDEAL:  ISTRIË

DE FACTS

Wanneer boeken?  tot vrijdag 6 maart te boeken, tenzij eerder vol

Vertrekdatum    16 mei

Aantal dagen /nachten    8 dagen /7 nachten

Vliegticket   Amsterdam – Pula v.v. met een Boeing 737 van Arkefly

Bagage   Handbagage mag gratis mee (tot 10kg), ruimbagage kan je direct bij reservering bijboeken

istrie traveldeal

Verzorging    logies  (halfpension kan je bijboeken)

Transfer   is inbegrepen

Je accommodatie    Resort Horizont  een groot vakantiecomplex met simpele appartementen direct aan zee en op 3 km van het centrum van Pula verwijderd. Het water in de zee is kristalhelder. Winkels vind je op ca. 1 km afstand en de bus naar Pula stopt voor de ingang van het complex.

istrie traveldeal

istrie traveldeal

Min. deelname    2 personen

Weersverwachting     23° Celsius

Prijs    € 214  per persoon

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Schiphol – Pula en v.v. per Arkefly
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
  • 7 Overnachtingen in een 2-kamerappartement
  • Vervoer van handbagage (10kg)
  • Transfer van luchthaven naar accommodatie v.v.

istrie traveldeal

Op excursie?

Vanuit je accommodatie worden er excursies aangeboden naar o.a. Rovinj en Porec, twee historische stadjes langs de kust van Istrië, maar ook naar Venetië in Italië, naar de grotten van Postojna net over de grens in Slovenië of naar het eiland Krk.


Tips van TravelKees:

istrie traveldealEen waanzinnig mooi excursiedoel zijn de watervallen van Plitvice. OK, het is een eindje rijden, 3 uur heen en 3 uur terug, maar waarom niet een mooie tweedaagse tocht er van maken? Je komt langs prachtige kusten en mooie stukken binnenland. En het einddoel maakt de reis de moeite waard: een uitgestrekt kalksteenplateau, waar je overal om je heen watervallen en watervalletjes omlaag ziet klateren in dan weer azuurblauw en dan weer smaragdgroen water.

Dit alles kan je bewonderen via een uitgebreid netwerk van wandelpaden, deels over houten boardwalks. Vergeet zeker je fototoestel niet. In de buurt van de watervallen zijn diverse voordelige hotels waar je kunt overnachten om de volgende dag, na de watervallen in de ochtendnevel nogmaals te hebben bezocht, via een andere route weer terug te keren.

istrie traveldealTip: stop voor lunch in het gezellige centrum van Opatija, waar je je aan een stukje Italiaanse Riviera waant.

Extra mogelijkheden:  Voor 17 euro per persoon per nacht heb je elke dag je ontbijt en diner geregeld. Deze prijs geldt alleen als je het vooruit boekt.

istrie traveldeal