Voor Gambia zijn regelmatig mooie aanbiedingen te vinden. En eerlijk is eerlijk, voor 190 euro minder kan je ook naar de tropische stranden van Gambia, maar voor 539 euro negen dagen naar het Senegambia Beach Hotel, dat is wel het vermelden waard. 

Senegambia Beach is gelegen in een prachtige tropische tuin, waarin apen boven je hoofd in de bomen slingeren, heeft overal die Afrikaanse sfeer en ligt pal aan het strand. Buiten het hotel vind je de gezelligste strip met restaurants en winkels van heel Gambia. Alles voor een heerlijke vakantie dus onder handbereik. Maar wil je echt low budget, dan weet ik een paar kilometer verderop nog wel een basic hotel waar je ook naar toe gebracht kan worden voor 349 euro.  

TRAVELDEAL:  GAMBIA

DE FACTS

Vertrekdatum    14 maart

Aantal dagen /nachten    9 dagen /7 nachten

Vliegticket   Amsterdam – Banjul v.v. met TUI

Bagage   Handbagage mag gratis mee (tot 10kg), ruimbagage kan je direct bij reservering bijboeken

gambia

Verzorging    logies en ontbijt

Transfer   is inbegrepen

Je accommodatie    Hotel Senegambia Beach****  alles is hier boven al bijna gezegd, gewoon het gezelligste hotel van Gambia. Het meest geboekte vakantiehotel van het land.

gambia
gambia

Min. deelname    2 personen

Weersverwachting     32° Celsius

Prijs    € 539  per persoon

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Schiphol – Banjul en v.v. per TUI
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
  • 7 Overnachtingen met ontbijt
  • Vervoer van handbagage (10kg)
gambia
Straatbeeld in Banjul

Op excursie?

Gambia bestaat uit een kuststrook van ca. 50km lengte van noord naar zuid. In de directe omgeving van de stranden kan je excursies maken naar de hoofdstad Banjul aan de monding van Gambia rivier, je kan het Abuko Nature Reserve bezoeken (apen en vogels). Even verderop, in Tanji kan je een bezoek brengen aan de kleurrijke visafslag. En langere tochten voeren je verder de Gambia rivier op het binnenland in of zelfs tot in Senegal, dat het land aan drie zijden omsluit.


Tip van TravelKees:

Een last-minute reisje naar Gambia is in een impulsieve bui zo geboekt. Maar nog steeds geldt: This Is Africa! Neem dus voorzorgsmaatregelen tegen tropische ziekten. Breng een bezoek aan je huisarts, de GGD of instellingen als Meditel. In Gambia komt onder meer malaria voor. Verder zullen er een aantal adviezen zijn voor vaccinaties zoals tegen DTP, hepatitis A en gele koorts. Heb je eerder dergelijke vaccinaties voor een andere reis al gehad, dan zijn deze mogelijk nog actief. Dit kan je allemaal bij de genoemde instanties laten checken. De kosten van vaccinaties kunnen oplopen, maar bedenk wel dat je dan voor vele jaren beschermd bent. En bovendien worden kosten door veel verzekeringen (deels) vergoed.

gambia
Bezoek aan een Gambiaanse compound