Vind je Marrakech al weer te toeristisch omdat je je buurman er vorig jaar tegenkwam? Ik wed dat je dat in Fez in ieder geval niet gebeurt. Fez is die ongepolijste andere stad in het binnenland van Marokko. Met een medina waaruit je gegarandeerd uren aaneen zoet bent om de weg er weer uit te vinden. Waarin je vergaat van de stank bij een bezoek aan de leerlooierijen in de open lucht. Maar geen nood, voor één dirham brengt het eerste het beste straatjochie je weer vlot buiten de poorten. Houd je van avontuur, dan ga je naar Fez!

fez

TRAVELDEAL:  FEZ

DE FACTS

Wanneer boeken?  Alleen vandaag voor deze prijs

Vertrekdatum    18 januari

Aantal dagen /nachten    4 dagen /3 nachten

Vliegticket   Eindhoven – Fez  v.v. met Ryanair

Bagage   Handbagage mag gratis mee, ruimbagage kan je direct bij reservering bijboeken

fez

Verzorging    logies en ontbijt

Transfer    kan los bijgeboekt worden

Je accommodatie   Royal Mirage Hotel Fez  -dit vijfsterrenhotel ligt in het nieuwe deel van Fez, op een kilometer van de oude medina. Van alle gemakken voorzien met natuurlijk ook een zwembad.

fez
fez

Min. deelname    2 personen

Weersverwachting     19° Celsius

Prijs    € 183  per persoon

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Eindhoven – Fez en v.v.
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
  • 3 Overnachtingen
  • Marokkaans ontbijt in het hotel
  • Vervoer van handbagage
fez

Op excursie?

Vanuit Fez zijn allerlei boeiende excursies te boeken. Maar je kan natuurlijk ook altijd een auto huren.

Tips van TravelKees:
De medina van Fez in lijkt een hele toer, vooral er weer uit komen. Hiermee vergeleken is de medina van Marrakech kinderspel. Maar toch, wat je ook doet, boek geen officiële rondwandeling, want dan zie je meer winkels van binnen dan je lief is en op verkooppraatjes zit je denk ik niet te wachten. Ga dus gerust het avontuur aan en trek er alleen op uit. Vuistregel om niet te verdwalen is: loopt de weg omlaag dan ga je dieper de medina in (richting de leerlooierijen), loopt de weg omhoog dan ga je richting de uitgang.

Klaar met Fez en nog een dag over? Pak de bus of trein voor een dagtrip naar het nabijgelegen Meknes voor nog meer Marokkaanse sfeer en gezelligheid. Of huur een auto om de omgeving te bewonderen.

fez