Een klant die op het punt stond een groepsreis naar Cuba te boeken had nog één vraag: dat hij op Zoover had gelezen dat er de hele reis van die opzwepende muziek werd gedraaid in de bus. Daar hield hij niet van. Hij ging er voor zijn rust naar toe. Deze klant heeft uiteindelijk wel geboekt, maar niet naar Cuba. Want muziek zit in de poriën van elke Cubaan. Maar misschien had ik deze reis voor mijn klant moeten boeken: een autorondreis door Cuba in Casas Particulares: dan had hij zelf aan de knoppen van zijn autoradio mogen draaien. Voor iedereen die wél kennis wil maken met Cuba en de Cubanen inclusief hun liefde voor muziek en hun art de vivre, is deze reis de perfecte match. En zoals gebruikelijk bij mijn TravelDeals: voor de prijs hoef je hoef je het niet te laten.

TRAVELDEAL: CUBA IN CASAS PARTICULARES

DE FACTS

Vertrekdatum   4, 7 en 11 maart

Aantal dagen /nachten    9 dagen, 7 nachten

Vliegticket   per Dreamliner van TUI van Amsterdam naar Varadero

Bagage   Handbagage mag gratis mee, ruimbagage kan je bijboeken

PROGRAMMA  

Dag 1  Vlucht van Amsterdam naar Varadero; na aankomst haal je je huurauto op en je rijdt naar de eerste casa particular in Cárdenas.

Dag 2  Cárdenas – Santa Clara  (ca. 200 km)

Dag 3  Santa Clara – Trinidad  (ca. 120 km)

Dag 4  Trinidad – Cienfuegos – Havana (ca. 330 km)

Dag 5  Havana

Dag 6  Havana – Viñales  (ca. 180 km)

Dag 7  Viñales – Havana (ca. 180 km)

Dag 8  Havana – Varadero; inchecken voor de vlucht naar Nederland

Dag 9  Aankomst op Schiphol

Je rijdt elke dag zelfstandig aan de hand van een routebeschrijving en bepaalt zelf je tijdsindeling. Je overnacht in casas particulares. Dit zijn eenvoudige logementen bij de Cubanen thuis. Niet te vergelijken dus met een all inclusive hotel in Cuba!

Min. deelname    2 personen, voor autohuur leeftijd min. 25 jaar

Weersverwachting     27° Celsius

Prijs    € 717  per persoon

Wat is inbegrepen?

 • Intercontinentale vlucht naar/van Varadero
 • Luchthavenbelasting
 • Visum Cuba
 • 7 dagen autohuur (type Peugeot 306 of gelijkwaardig)
 • 7 overnachtingen in eenvoudige Casas Particulares

Niet inbegrepen:

 • Excursies
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lokale vertrekbelasting, ca. CUC 25 pp
 • Toeristenkaart € 20 pp
 • Verplichte All Risks autoverzekering CUC 10 per dag (blijvend eigen risico CUC 200)

Extra mogelijkheden
– Verlenging van de reisduur met één week strand in Varadero, prijzen op aanvraag en afhankelijk van het hotel van je keuze

Tip van TravelKees:

Overnachten in Casas Particulares betekent minder comfort dan in een hotel, maar gegarandeerd meer contact met de gewone Cubaan. Het begrip Casa Particular kreeg in 1997 een andere betekenis dan de letterlijke vertaling ‘woonhuis’. In dat jaar werd door de Cubaanse regering een regeling ingevoerd waardoor het voor de Cubaanse bevolking mogelijk werd om toeristen bij hen thuis te laten verblijven. Uniek, aangezien alle andere accommodatievormen in Cuba eigendom van de staat zijn. Hiermee verstrekte de staat nieuwe bronnen van inkomsten voor de Cubaanse bevolking. Voor velen is dit dan ook een welkome aanvulling op het staatssalaris.