In Los Angeles ben je in het mekka van de filmindustrie. En overal heb je het idee dat je zelf onderdeel bent van één grote filmset. Zo veel bekende plekken uit films trekken er aan je ogen voorbij. Je ontkomt er dus ook niet aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan Hollywood en Beverly Hills, de plekken waar je filmsterren en celebrities kan spotten. En dat doe je het best door een rondrit bij Star Tours te boeken: een safari met filmsterren als prooi.

Photo by shinya on Foter.com / CC BY-ND

Geschatte leestijd: 3 minuten

Laatste update: 4 november 2022


Toeren over Sunset Boulevard

Op onze eerste dag in Los Angeles, met een spiksplinternieuwe Ford Probe onder de kont was het heerlijk toeren over Sunset Boulevard, langs Deadman’s Curve en door de lommerrijke lanen van Beverly Hills. Maar van wie was nou dat huis met die pilaren en waar woonde Jack Nicholson ook al weer? Het werd uiteindelijk een middagje doelloos rondrijden met een kersverse jetlag zonder dat we nou wisten waar we naar aan het kijken waren.

Terug in Santa Monica, aan het strand, zag ik die avond de toch wel wat kitsch ogende trolley (zeg maar een bus in de vorm van een ouderwetse tram) staan waarnaast de kaartjes werden verkocht voor tours langs de huizen van de sterren, de zg. Star Tours.

star tours, hollywood, beverly hills

Beter zicht en duidelijke uitleg

Word je gewoon langs alle villa’s van de filmsterren gereden in Beverly Hills, Hollywood en Bel-Air, rijd je over de beroemde Rodeo Drive, zeg maar de PC Hooftstraat van Los Angeles. Daar hadden we onze huurauto wel even voor aan de kant willen zetten: onderweg krijg je precies uitleg wie waar woont en vanuit je hogere zit heb je een veel betere blik op alles terwijl je ook niet zelf op het verkeer hoeft te letten. Want voor je het weet zit over je schouder naar een vermeende beroemdheid te kijken terwijl je pardoes het hondje van Madonna van het zebrapad afrijdt. En daar komen claims van. Die komen in je ergste dromen nog niet voor.

Hoe boek je zelf bij Star Tours?

Een Star Tour boek je eenvoudig vooraf online. Zodat je zeker weet dat je mee kan als je in Hollywood bent en je niet hoeft te wachten.

En als je wilt weten hoe zo’n tour nou in de praktijk gaat (NOT), bekijk dit hilarische filmpje. Hoe passagiers reageren als een bekende Amerikaanse talkshow host de rol van de gids overneemt en de passagiers met allemaal nutteloze informatie overlaadt.Meer tours in de USA

Er zijn nog tal van andere leuke dingen om te doen in Los Angeles en Hollywood. Ik heb daarvan een apart overzicht gemaakt:  Los Angeles Tours, tickets, activiteiten en bezienswaardigheden.

Lees daarnaast ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA

  1. Circle Line Cruise Manhattan
  2. Rondvlucht boven de Grand Canyon
  3. San Francisco per fiets
  4. Helikoptervlucht in Las Vegas
  5. Raften over de Colorado River
  6. Per Airboat door de Everglades