Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen. Lees hier alles over hét hoogtepunt van je rondreis door Amerika: een rondvlucht boven de Grand Canyon.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Laatste update: 2 november 2022


Zie de Grand Canyon vanuit de lucht!

De eerste keer dat ik de Grand Canyon bezocht was ook ik, net als iedereen betoverd door de uitgestrekte panorama’s en de ongerepte schoonheid van het landschap. De weg die langs de rand van de canyon loopt telt vele stopplaatsen waar dan ook massa’s mensen staan te genieten van de uitzichten.

grand canyon aerial
review scenic flight Grand Canyon

Skip de stand-by lane en boek vooruit.

Maar de ultieme manier om de Grand Canyon te zien is toch wel vanuit het vliegtuig. Dan ontvouwt het landschap zich pas echt als een 3-D film. Je ervaart de lengte van de kloof, maar ook de diepte als je tussen de wanden van de north en south rim door vliegt. Je krijgt plaatsen te zien die je vanaf de weg nooit zou hebben kunnen ontdekken. Een rondvlucht boven de Grand Canyon voegt zo veel toe, het is haast zonde dit over te slaan als je er nou eenmaal toch bent.

review scenic flight Grand Canyon
grand canyon vanuit vliegtuig
Photo by Josh Sorenson on Pexels.com
review scenic flight Grand Canyon

Elk vliegtuig heeft extra grote ramen, wat het fotograferen en filmen veel makkelijker maakt. De vluchten vertrekken vanuit Tusayan, het dorp aan de South Rim van het park en vluchten zitten bijna altijd vol. Toen ik er was zag ik in ieder geval een hele hoop mensen in het stand-by vak staan wachten, vaak vele uren totdat ze mee konden. Maar met onze vooruitbetaalde reservering konden wij direct doorlopen. Zorg er dus voor dat je vooraf een reservering hebt gemaakt, dat scheelt je heel veel kostbare tijd.

Indicatieprijs: 130 euro per persoon voor een vlucht van veertig minuten. Een andere mogelijkheid is een tour met een helikopter.

review scenic flight Grand Canyon
review scenic flight Grand Canyon