Photo by chericbaker on Foter.com / CC BY-NC-SA

Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen. Hier lees je alles over excursies door de Everglades met een airboat.

Laatste update: 9 september 2020

Pelikanen en flamingo’s

Logeer je in Miami Beach en wil een eens iets heel anders doen? Ten zuiden van Miami bevinden zich de uitgestrekte moerassen van de Everglades. Het is de habitat van alligators, wasberen en tal van vogelsoorten zoals pelikanen, flamingo’s en de bedreigde Amerikaanse zeearend.

Als ik een natuurpark bezoek dan maak ik er altijd een sport van om zo veel mogelijk diersoorten voor mijn lens te kunnen krijgen. Deze tour geeft je volop mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen.

baby alligator
Photo by osseous on Foter.com / CC BY

Vanuit Miami naar de Everglades met een airboat

De meeste tours naar de Everglades met een airboat starten elke dag vanuit Miami downtown en Miami Beach. Het hoogtepunt is natuurlijk de adrenaline verhogende tocht per airboat door de moerassen en langs mangrove. Onderweg krijg je een goede uitleg van een gids die je verrast met allerlei leuke feitjes over het gebied en haar bewoners. Een paar uur lang ben je midden in de ongerepte natuur van de Everglades, ver weg van het drukke Miami.

En dat je alligators te zien krijgt, dat wordt ook gegarandeerd. Zelfs een selfie met een alligator behoort tot de mogelijkheden.

Indicatieprijs: 50 euro per persoon voor een complete tour van 6 uur.

pelicans on poles, everglades
Photo by rey perezoso on Foter.com / CC BY-SA

Everglades vanuit Orlando

Ook vanuit Orlando kan je een tour boeken naar de Everglades met een airboat. Die neemt dan wel de hele dag in beslag en neemt ook gelijk de stad Miami mee. Wel zo handig, als je er toch langs komt. De tour heet Miami: South Beach en Everglades Tour vanuit Orlando en kost ongeveer 115 euro per persoon.