Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen.Dwaardoor komt die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnen. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen. In dit verhaal meer over de Circle Line Cruise in Manhattan.

Photo by Andreas Komodromos on Foter.com / CC BY-NC

Laatste update: 16 september 2020

Rondje Manhattan

Toen wij voor de eerste keer naar New York gingen, en dan gelijk maar voor een hele week, hadden wij vooraf de stad in allemaal stukjes opgedeeld. Zo ‘deden’ we elke dag een of twee wijken: Chelsea, Financial District, East Village, etc.  In het begin hadden wij er toen geen moment bij nagedacht dat Manhattan eigenlijk gewoon een half eiland is, dat aan echt alle kanten omgeven wordt door water. En steden zijn vaak het mooist te zien vanaf het water.

Dus toen we op de laatste dag het lumineuze idee kregen om ook eens iets van een rondvaart te boeken, zat de boot van de Circle Line Cruise vol en bleef er daarna te weinig tijd meer over, omdat we anders ons vliegtuig niet meer zouden halen.

De leukste rondvaarten van de Circle Line Cruise

Ik weet nu dat ik op mijn eerstvolgende bezoek aan de Big Apple zo’n Full Island Cruise regel. En wanneer je het kaartje voor vertrek al bestelt, scheelt het je kosten en kan je weer een rij skippen. Je bent echt een hele middag of ochtend (2,5 tot 3 uur) lekker op het water. Eigenlijk de enige plek om ook echt de skyline van Manhattan goed te kunnen observeren. En er achter komen dat Manhattan ook werkelijk een eiland is.

circle line
Photo by US Department of State on Foter.com / CC BY

De leukste cruise van Circle Line Cruise vind ik de avondrondvaart, waarbij je de miljoenen lichtjes van Manhattan ziet. Deze duurt 2 uur. Heb je wat minder tijd, pak dan de 90 minuten durende Landmarks Cruise. Als bonus vaart de Circle Line Cruise ook nog vlak langs het Vrijheidsbeeld. De enige attractie die vanaf het water mooier is dan wanneer je hem zelf bezoekt.

Indicatieprijs: 33 euro per persoon; 26 euro voor kinderen.