Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen.

Laat je auto aan de kant

In San Francisco hangt een vibe die je best wel een beetje kan vergelijken met het Vondelpark op een mooie zomerdag. Iedereen is volop in beweging en bezig met hardlopen, fietsen, skaten of wat dan ook.

Heb je een auto bij je? Laat ‘m alsjeblieft even aan de kant staan die paar dagen. De stad is niet echt geschikt om per auto te verkennen. En is San Francisco het einde van je trip, lever je auto dan gelijk maar vast in. De stad heeft (behalve de beroemde kabeltram) een on-Amerikaans goed metro -en busnetwerk.

san francisco per fiets

Naar het hippe Sausolito

En altijd als ik een reis naar San Francisco samenstel voor mijn klanten, dan stop ik als verrassing een fiets in het arrangement. Want deze stad vraagt er gewoon om, om per fiets te ontdekken. En wist je dat je zelfs over de Golden Gate bridge heen kan fietsen over een apart fietspad? Aan de overkant kom je dan al snel in het hippe Sausolito voor een heerlijke lunch in één van de trendy tentjes aan het water.

Maar ook in de stad zelf is het prima en veilig fietsen. En als je nog inspiratie voor leuke fietsroutes zoekt, dan kan ik je daar altijd aan helpen. Zo gaat er door het Golden Gate Park ook een prachtige route om San Francisco per fiets te doorkruisen: weg van het stadsverkeer en je komt altijd weer uit bij de zee.

Elke fiets wordt verhuurd met een fietshelm (want dit is Amerika) en een fietsslot.

Indicatieprijs: 29 euro per persoon voor 24 uur fietshuur

Meer unforgettable tours

Lees ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA:

Tour 1: Helikoptervlucht in Las Vegas

Tour 2: Circle Line Cruise Manhattan

Tour 4: Rondvlucht boven de Grand Canyon

Tour 5: Beverly Hils Tours

Tour 6: Raften over de Colorado River

Tour 7: Per Airboat door de Everglades