Photo by Grand Canyon NPS on Foter.com / CC BY

Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen. Daardoor komt die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnen. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen. In deze blog lees je van alles over raften over Colorado Rivier.

Estimated reading time: 3 minuten

Laatste update: 29 december 2022


Een ander perspectief

Ik heb er altijd nog spijt van dat ik tijdens mijn laatste bezoek aan de Grand Canyon niet ben afgedaald om te gaan varen of raften over de Colorado Rivier. Zoals je weet is dat de rivier die op de bodem van de kloof zich een weg baant. Uiteindelijk mondt deze uit in de Golf van Californië. Vanuit je raft ervaar je het landschap vanuit een heel ander perspectief dan wanneer je alleen gaat staan kijken bij een beperkt aantal uitzichtpunten op punten waar je vanaf de weg de Colorado kan zien stromen.

raften op de Colorado rivier
Photo by Big Dubya on Foter.com / CC BY-NC-ND

Raften over de Colorado Rivier vanuit Page en Moab

Raften over de Colorado Rivier kan je vanuit Page en Moab, maar je kan ook bij je hotel in Flagstaff of Sedona worden afgehaald. Ze brengen je op plekken waar je op andere manieren niet kan komen. Onderweg vertelt de gids over alle natuurfenomenen die je op je tocht tegenkomt. Maar ook over de indianenstammen die geleefd hebben in dit zeer tot de verbeelding sprekende gebied. Er wordt nog gestopt bij de plaats waar je 4000 jaar oude rotstekeningen van de indianen kan bewonderen die in die tijd de kloof bevolkten.

De tours duren vier uur en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf zes jaar.

Maak je een reis langs de parken van het westen, zorg dan dat je tijd uittrekt om te gaan raften over de Colorado Rivier!

raften op de Colorador rivier
Photo by MoabAdventurer on Foter.com / CC BY

Indicatieprijs: Vanaf 60 euro per persoon voor een complete tour van 4 uur.river road road