Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen.

Afdalen in de canyon

Ik heb er altijd nog spijt van dat ik tijdens mijn enige bezoek aan de Grand Canyon niet ben afgedaald om te gaan varen of raften over de Colorado Rivier. Zoals je weet is dat de rivier die op de bodem van de kloof zich een weg baant, uiteindelijk naar de Golf van Californië. Vanaf deze plek ervaar je de Canyon vanuit een heel ander perspectief dan wanneer je alleen gaat staan kijken bij de uitzichtpunten boven aan de weg.

colorado river raften

Indianenstammen

Boottochten over de Colorado Rivier vertrekken vanuit Page en ze brengen je op plekken waar je op andere manieren niet kan komen. Onderweg vertelt de gids over alle natuurfenomenen die je op je tocht tegenkomt maar ook over de indianenstammen die geleefd hebben in dit zeer tot de verbeelding sprekende gebied. Er wordt nog gestopt bij de plaats waar je 4000 jaar oude rotstekeningen van de indianen kan bewonderen die in die tijd de kloof bevolkten.

De tours duren vijf en een half uur en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar.

Maak je een reis langs de parken van het westen, zorg dan dat je tijd uittrekt voor deze onvergetelijke excursie!

colorado river raften

Indicatieprijs: 110 euro per persoon voor een complete tour van 4 uur.

Meer tours

Lees ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA:

Tour 1: Helikoptervlucht in Las Vegas

Tour 2: Circle Line Cruise Manhattan

Tour 3: San Francisco per fiets

Tour 4: Rondvlucht boven de Grand Canyon

Tour 5: Beverly Hils Tours

Tour 7: Per Airboat door de Everglades