Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen.

Pelikanen en flamingo’s

Logeer je in Miami Beach en wil een eens iets heel anders doen? Ten zuiden van Miami bevinden zich de uitgestrekte moerassen van de Everglades. Het is de habitat van alligators, wasberen en tal van vogelsoorten zoals pelikanen en flamingo’s.

Als ik een natuurpark bezoek dan maak ik er altijd een sport van om zo veel mogelijk diersoorten voor mijn lens te kunnen krijgen. Deze tour geeft je volop mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen.

alligator, everglades
Met deze jongen maak je zeker kennis tijdens deze boeiende excursie.

Selfie met een alligator

De tour start elke dag vanuit Bayside in Miami Beach en een van de hoogtepunten is de adrenaline verhogende tocht per airboat door de moerassen en langs mangrove. Onderweg krijg je een goede uitleg van een gids die je verrast met allerlei leuke feitjes over het gebied en haar bewoners. Een paar uur lang ben je midden in de ongerepte natuur van de Everglades, ver weg van het drukke Miami.

En dat je alligators te zien krijgt, dat wordt ook gegarandeerd. Zelfs een selfie met een alligator behoort tot de mogelijkheden!

Indicatieprijs: 50 euro per persoon voor een complete tour van 6 uur.

Meer tours

Lees ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA:

Tour 1: Helikoptervlucht in Las Vegas

Tour 2: Circle Line Cruise Manhattan

Tour 3: San Francisco per fiets

Tour 4: Rondvlucht boven de Grand Canyon

Tour 5: Beverly Hils Tours

Tour 6: Raften over de Colorado River