Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen.

Highlights of the Strip

De eerste keer dat ik in Las Vegas aankwam vergeet ik nooit: het schemerde al en onze Boeing 777 maakte een ruime bocht boven de stad voordat we landden op McCarran International Airport. Op de achtergrond de door de zonsondergang roze-paars gekleurde lucht en overal onder mij de lichtjes van de hotels, casino’s en het zich voortbewegende verkeer: dit beeld liet in nog geen 20 seconden een onvergetelijke indruk achter.

Nog indrukwekkender moet het dus zijn om vanuit een helikopter laag over het MGM Grand Hotel, Caesars Palace en langs de Stratosphere Tower te vliegen. Het liefst natuurlijk bij zonsondergang.

Mijn tip voor wanneer Las Vegas op jouw route voorkomt, is dan ook een helikoptervlucht in Las Vegas van een minuut of tien tot twaalf te boeken. En doe je dat nog voor vertrek dan hoef je je ter plaatse niet meer zorgen te maken over de beschikbaarheid ervan en ben je zeker van een plek tijdens dat gouden uur wanneer de ondergaande zon de stad in vuur en vlam zet. De tour wordt afgerond met een heerlijk glaasje champagne. Want zo gaat dat in Vegas.

En wat je ook doet, vergeet je camera niet!

Hoe boeken?    Simpel, stuur me een berichtje hier of hier, ook voor alleen info.

Indicatieprijs: 95 euro per persoon.

Meer tours

Lees ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA:

Tour 2: Circle Line Cruise Manhattan

Tour 3: San Francisco per fiets

Tour 4: Rondvlucht boven de Grand Canyon

Tour 5: Beverly Hils Tours

Tour 6: Raften over de Colorado River

Tour 7: Per Airboat door de Everglades

helikoptervlucht in las vegas
Met de helikopter vlak langs de Stratosphere Tower scheren.