TravelKees

Beverly Hills tours: sterrenkijken

Bezoek je binnenkort de Verenigde Staten? Verras je zelf dan eens met een leuke excursie op één van je bestemmingen, waardoor die stad of dat nationale park nóg meer bij je binnenkomt. In een serie van 7 korte blogs wil ik je op een paar ideeën brengen.

beverly hills tour

Toeren over Sunset Boulevard

Op onze eerste dag in Los Angeles, met een spiksplinternieuwe Ford Probe onder de kont was het heerlijk toeren over Sunset Boulevard, langs Deadman’s Curve en door de lommerrijke lanen van Beverly Hills. Maar van wie was nou dat huis met die pilaren en waar woonde Jack Nicholson ook al weer? Het werd uiteindelijk een middagje doelloos rondrijden met een kersverse jetlag zonder dat we nou wisten waar we naar aan het kijken waren.

Terug in Santa Monica, aan het strand, zag ik die avond de toch wel wat kitsch ogende trolley (zeg maar een bus in de vorm van een ouderwetse tram) staan waarnaast de kaartjes werden verkocht voor tours langs de huizen van de sterren.

Beverly Hills tour

Beter zicht en duidelijke uitleg

Word je gewoon langs alle villa’s van de filmsterren gereden in Beverly Hills, Hollywood en Bel-Air, rijd je over de beroemde Rodeo Drive, zeg maar de PC Hooftstraat van Los Angeles en word je na afloop weer terug gebracht naar het hippe Santa Monica. Daar hadden we onze Ford Probe wel even voor aan de kant willen zetten: onderweg krijg je precies uitleg wie waar woont en vanuit je hogere zit heb je een veel betere blik op alles terwijl je ook niet zelf op het verkeer hoeft te letten. Want voor je het weet zit over je schouder naar een vermeende beroemdheid te kijken terwijl je pardoes het hondje van Madonna van het zebrapad afrijdt. En daar komen claims van die komen in je ergste dromen nog niet voor.

Hoe boeken?    Simpel, stuur me een berichtje hier of hier, ook voor je overnachting waar dan ook in Los Angeles, of je huurauto.

Indicatieprijs: 22,50 euro per persoon voor een complete tour.

 

Meer tours

Lees ook mijn andere tips voor excursies tijdens je reis door de USA:

Tour 1: Helikoptervlucht in Las Vegas

Tour 2: Circle Line Cruise Manhattan

Tour 3: San Francisco per fiets

Tour 4: Rondvlucht boven de Grand Canyon

Tour 6: Raften over de Colorado River

Tour 7: Per Airboat door de Everglades

 

Geef een reactie