De ochtend dat ik Australië ga verlaten is het stralend weer. Dit na een flinke periode van stilstand in Sydney, aanvankelijk veel feesten maar daarna ook tot zeven dagen per week werken om aan geld te komen voor de verlenging van mijn reis naar Nieuw-Zeeland. Het reisvirus kriebelt weer hevig en van pure opwinding sta ik al om zes uur naast mijn bed, terwijl het vliegtuig van Sydney naar Auckland pas om elf uur vertrekt. 

Publicatie van de dagboeken van mijn wereldreis van 1990 - 1991 
maandag 4 maart 1991

Lees hier waarom.

Allemaal goed nieuws

Ik neem afscheid van de mensen op mijn slaapzaal; de meesten net als ik, voor een langer verblijf in Sydney en ook via allerlei baantjes bezig om hun reiskas weer te spekken. En zo doende ben ik natuurlijk ook veel te vroeg op de luchthaven. Tijd genoeg dus nog om een kop koffie te nemen met, toe dan maar, gebak. Tja, vergeten te ontbijten, dus de trek knaagt aan mij. In de cafetaria ligt een exemplaar van de Sydney Morning Herald. Er wordt melding gemaakt van de capitulatie van Irak in de Golfoorlog. Allemaal goed nieuws op deze stralende ochtend.

van sydney naar auckland
Ik verlaat Sydney op een stralende zonnige dag, een dag zoals velen in deze schitterende stad.

Dag Sydney, Hallo Auckland

Om half elf stap ik aan boord van de Boeing 747 van Qantas, waar ik bij de check-in een plaats bij het raam heb gevraagd. Niet veel later zie ik Australië onder mij verdwijnen. Nog even een blik op de prachtige baaien van Sydney en dan alleen nog maar zee onder mij, de Tasman Zee. Twee en en half uur vliegen later bereiken we Auckland. Vanuit de lucht is Nieuw-Zeeland veel groener: als je niet beter zou weten zou je verwachten dat we Ierland naderden.

van sydney naar auckland
Bij de nadering van Nieuw-Zeeland zie ik direct dat het vanuit de lucht veel van een land als Ierland weg heeft, zowel qua landschap als qua weer.
van sydney naar auckland
De laatste kilometers van mijn vlucht van Sydney naar Auckland

Dag is snel voorbij

Als ik de aankomsthal binnenloop zie ik dat we op deze toch relatief korte vlucht toch al even drie hele uren zijn uitgelopen: de locale tijd is 5 uur ‘s middags! Weg dag. De tijd vliegt letterlijk. Het duurt even voor dat ik in het centrum een voordelig hostel heb gevonden dat ook plaats heeft. En als ik dan eenmaal een plek voor de nacht heb gevonden heb ik niet al te veel energie meer om nog de straat op te gaan dus neem ik me voor mijn kennismaking met Auckland tot morgen uit te stellen.

van sydney naar auckland
Vergeleken met Sydney is Auckland een eenvoudige provinciestad. Het mist net even dat kosmopolitische van de Australische stad.