TravelKees

Het Traffic Hotel in Chengdu

Leshan is qua plaats minder geschikt om er lang te blijven hangen. Je komt er voor de grote boeddha, maar als je die dan ook gezien hebt, heb je verder weinig reden er nog langer te blijven hangen. Daarom neem ik vanochtend dan ook direct na het ontbijt weer de bus terug naar Chengdu, terug naar het vertrouwde Traffic Hotel.

chengdu renmin park

Publicatie van de dagboeken van mijn wereldreis van 1990 - 1991 
zondag 6 mei 1990

Lees hier waarom

Terug naar Chengdu

Reizen met de bus in China is toch niet de meest comfortabele manier van vervoer. Maar ik zal er aan moeten wennen, want niet overal gaan treinen en niet overal zijn luchthavens. Het begint met het formaat van de bus: die is toch wel gemaakt op de gemiddelde lichaamslengte van een Chinees, toch al gauw een centimeter of vijftien korter dan mijn één meter vierentachtig. Het tweede is dat busreizen lang duren: er wordt werkelijk overal voor gestopt. Een wat oudere Engelse man die ook met deze bus meerijdt, noemde het zojuist heel treffend the milk-run.

De rit terug naar Chengdu zou weer bijna vijf uur gaan duren, maar gelukkig had ik mijn walkman plus drie volgespeelde cassettebandjes bij me, goed voor zeker 270 minuten muziek. Eigenlijk is een walkman onmisbaar geworden op trips zoals deze. Wat ik van de heenreis had geleerd was om niet in de rij te gaan staan bij de lunchstop. Want daar kreeg je voor veel geld een vrij smakeloze hap noodles in een zout badje. In plaats daarvan kocht ik een rol koekjes bij een winkeltje om de eerste trek te stillen. En nam me voor om na aankomst in Chengdu lekker te gaan lunchen bij de Flower Garden Restaurant.

chengdu

Bootje varen in het Renmin park in Chengdu

chengdu

Even lekker door Chengdu fietsen

chengdu

De parken van Chengdu zijn altijd vol met mensen die vertier zoeken.

Traffic Hotel – de beste bedden

Na aankomst check ik weer in bij het Traffic Hotel, pik mijn bagage op en gelijk mijn schone was. Ik had nog niet geschreven over hoe goed dit hotel (naar Chinese begrippen) eigenlijk is. Want waar niets vanzelfsprekend is in China, komt het Traffic Hotel toch een heel eind. Er wordt ten eerste goed Engels gesproken, (is niet vanzelfsprekend) ze hebben humor (ook niet vanzelfsprekend, hoewel ik de Chinese humor ook nog niet onder de knie heb) en ze hebben gevoel voor service. Het Chinese stopwoordje mei you (= “weet ik niet”) heb ik nog niet gehoord hier. En dan de bedden: de beste tot nu toe!

Op de kamer maak ik kennis met mijn nieuwe kamergenoten Paul uit Chicago en Nadine uit Parijs. We kletsen wat en spreken af in het Flower Garden Restaurant vanavond. Vervolgens huur ik een fiets voor een tochtje door de stad, gewoon nergens naar toe, een beetje uitwaaien na de lange busrit. Ik verdwaal wat in het Renmin Park, waar het ook gewoon druk is met mensen die de stad ontvluchten.

Het wordt verder een dag van evalueren en vooruit plannen. En dat gaat prima op een plek als het Flower Garden Restaurant, waar je reizigers tegenkomt die op plekken zijn geweest waar je zelf ook naar toe wilt. Dus tips en verhalen uitwisselen onder het genot van heerlijk eten en koud bier.

 Booking.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.