Reizen. Dat is me niet echt met de paplepel binnengebracht. Ja mondjesmaat misschien. Op mijn achtste ging ik op mijn eerste buitenlandse reis. Naar Duitsland. Helemaal naar de Eifel met mijn ouders en mijn broertjes. Dat is wel de reis waarop ik direct geprikt ben door de mug die drager was van het reisvirus. Ik voel de opwinding van het passeren van de landsgrens ter hoogte van Heerlen (jawel, met slagboom en paspoorten way back in 1972) nog als de dag van gisteren. De douanier die na minutenlange inspectie van onze paspoorten met een minzaam handgebaar ons de toegang tot het buitenland verschafte. De TravelKees was toen pas geboren.

Mijn werk als reisspecialist

Ik ben zelf gaan reizen nog voordat ik daar echt oud genoeg voor was. Elke zomer met een Interrail pas Europa doorkruisen. In een sneltreinvaart landjes afvinken. Natuurlijk maakte ik van mijn passie mijn beroep en ik heb in diverse reisbureaus gewerkt. Maar ook een ’tussenjaar’ genomen voor de onvermijdelijke wereldreis. In Haarlem heb ik in 1997 de Vakantie, Reis -en Avonturenwinkel van GoodBookers opgericht, waar ik meer dan 10 jaar eigenaar van ben geweest. Voor D-reizen heb ik daarna leiding gegeven aan drie reisbureaus in Haarlem. Niet onverdienstelijk, want in 2013 werd ik zelfs gekozen tot Beste Reisadviseur van Noord-Holland en derde van Nederland.

TravelKees, Jan Smit, Transavia,
Beste Reisadviseur van Noord-Holland in 2013.

Een nieuwe start: Travel Counsellors

Sinds september 2021 ben ik weer als ondernemer aan de slag gegaan onder de vlag van Travel Counsellors. Ik ben volledig aangesloten bij alle organisaties en ben me volledig gaan richten op het leveren van maatwerk voor speciale reizen. Wat niet wil zeggen dat je voor een gewone pakketreis niet bij mij terecht kan. Want voor veel mensen is alleen de zoektocht naar een vakantie al een exercitie waarbij ze door de bomen het bos niet meer zien.

kees bikker travel counsellor

De reisdagboeken

Van elke reis hield ik een dagboek bij. (De teller staat nu op 59 landen.) Het is inmiddels een behoorlijke stapel geworden die daar maar lag te liggen in de boekenkast. Hoog tijd om al die avonturen op een blog te delen met de wereld. En zo ben ik begonnen om het reisdagboek van mijn wereldreis van 1990 online te zetten.

travelkees, ladakh, monks, likir
In het klooster van Likir, Ladakh (2018)

Samenwerking met TravelKees

Die dagboeken, samen met tal van blogs over andere reisbestemmingen plus traveldeals vanuit het reisbureau, trekken steeds meer lezers op travelkees.nl. Wanneer het goed aansluit op de inhoud van mijn blog werk ik ook wel eens samen met bedrijven.


TravelKees in de media

Artikel in Haarlems Dagblad, 24 januari 2007

radio, travelkees, radio 1, media
Uitgenodigd in de radiostudio van de NPO om mijn mening te geven over reizen en milieu.

radio, travelkees, radio 1, media
Mijn bijdrage aan het radioprogramma Dit is de Nacht

zra kees bikker reisbizz, reismedia
In oktober 2021 verscheen dit interview met mij in Reisbizz, nadat ik als zelfstandig reisagent was begonnen.
kees bikker travel counsellor