TravelKees

About TravelKees

 

Reizen. Het is me niet echt met de paplepel binnengebracht. Ja mondjesmaat misschien. Op mijn achtste ging ik op mijn eerste buitenlandse reis. Naar Duitsland. Helemaal naar de Eifel met mijn ouders en mijn broertjes. Dat is wel de reis waarop ik direct geprikt ben door mug die drager was van het reisvirus. Ik voel de opwinding van het passeren van de landsgrens ter hoogte van Heerlen (jawel, met slagboom en paspoorten way back in 1972) nog als de dag van gisteren. Die slagboom, dat was voor mij het hek van de dam.

travelkees, ladakh, monks, likir

In het klooster van Likir, Ladakh (2018)

Ik ben zelf gaan reizen nog voordat ik daar echt oud genoeg voor was. Elke zomer met een Interrail pas Europa doorkruisen. In een sneltreinvaart landjes afvinken. Natuurlijk maakte ik van mijn passie mijn beroep en heb in diverse reisbureaus gewerkt. Ook zelf nog een jaar of tien een eigen reisbedrijf gehad in Haarlem. Maar voor die tijd ook een ‘tussenjaar’ genomen voor de onvermijdelijke wereldreis. De laatste jaren geef ik voor D-reizen leiding aan hun drie reisbureaus in Haarlem. Niet onverdienstelijk, want in 2013 werd ik zelfs gekozen tot Beste Reisadviseur van Noord-Holland en derde van Nederland.

TravelKees, Jan Smit, Transavia,

Beste Reisadviseur van Noord-Holland in 2013.

Van elke reis hield ik een dagboek bij. (De teller staat nu op 58 landen.) Het is inmiddels een behoorlijke stapel geworden die daar maar lag te liggen in de boekenkast. Hoog tijd om al die avonturen op een blog te delen met de wereld. En op die manier ben ik begonnen om het reisdagboek van mijn wereldreis van 1990 online te zetten.

Dat, samen met tal van blogs over andere reisbestemmingen plus tips & tricks vanuit het reisbureau trekt steeds meer lezers op travelkees.nl. Wanneer het goed aansluit op de inhoud van mijn blog werk ik ook wel eens samen met bedrijven. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

E-mail   kees.bikker@gmail.com

TravelKees in de media

radio, travelkees, radio 1, media

radio, travelkees, radio 1, media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.